Annak idején recepteket, étkezéssel kapcsolatos posztokat is ígértünk. Eddig ezen a téren nem jeleskedtünk, de hát ne csináljunk segget a szánkból...
Gondolkodtam azon, hogy kemény edzések (mondjuk inkább kettlebell, mint futás, de ez inkább az én mostani futásaimat minősíti) hogyan lehetne minél több fehérjét bevinni ízletesen. Így született meg ez a recept. Eredetileg eléggé más volt a koncepcióm, de a körülmények folytán ez lett belőle. Az eredmény persze variálható, várom az ötleteket.
Először 30 dkg laskagombát letettem egy jénai aljába. Megborsoztam, mert úgy finomabb. (Tudományos érvek kedvelőinek: gyorsítja az anyagcserét.)
Egy tálban kikevertem fél kiló túrót három tojással. Leterítettem a laskára. A tetejét megpaprikáztam. (A paprikát el is lehet keverni benne, akkor körözöttesebb lesz. Ide illene az apróra vágott vöröshagyma is, igaz, az nem ad sokat a fehérjetartalomhoz. Felmerült még a tejfől, sőt, bizonyára kiváló lenne egy kis juhtúróval megbolondítani.)
30-40 dkg csiperkét vékony szeletekre vágtam. (Elárulhatom, hogy a gombaválaszték aszerint alakult, hogy mi volt a bolban. Eredetileg nagy gombafejekkel szerettem volna varázsolni. Talán majd legközelebb.)
A csiperkeszeletekkel lefedtem a túrót. A biztonság kedvéért megborsoztam.
Az egészet lefedtem egy kétdecis tejföllel. (Megérdemelt volna egy nagyobbat is. Esetleg legközelebb.)
A végén kisütöttem úgy, ahogy volt. (Én Remoskát használtam, de lehet simán sütőben is. Mikróval nem kísérleteznék.)
A végeredményben a legfőbb problémának azt láttam, hogy a gomba meglehetősen sok levet eresztett. Lehet, hogy rendes sütőben fedő nélkül sütve ez nem olyan jelentős probléma, mint a Remoskában. Mindenesetre gondolkodom valamin, ami felszívná a folyadékot, de elsősorban fehérjét tartalmaz. Felmerül pl. hogy a gomba egy része szárított legyen, a legrosszabb esetben mehet bele rizs – ezek azonban kockázatosak, mert ha kevés a folyadék, akkor nem puhulnak meg rendesen. Ki kell kísérletezni a megfelelő mennyiségeket.
Az ízekkel nagyjából meg voltam elégedve, de kétségtelen, hogy lehetne még fejleszteni. A túróba érdemes lenne valamit tenni, a korábban említetteken kívül még egy kis mustár jutott eszembe, de az is lehet, hogy paprika és bors helyett curryben is érdemes lenne gondolkodni. De így se rossz.
Jó étvágyat, jó regenerálódást!
Utolsó kommentek