Utunk Ultrába

Négy elszánt futó nekivág, hogy 4*53 kilométerben fussa le az Ultrabalatont. 2012. június 30.

(y)

Friss topikok

 • Kilfish: "egy helyben tébláboló, ki nem kerülhető sötét parasztok" :D (2018.10.29. 14:49) I. Panoráma Trail
 • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.06.25. 08:34) Lebegés - I. LibegőTrail
 • pannonfunk: @Vitja: Nem, telkeztem helyette :) (2018.05.12. 22:09) Kék a szeme, ultrakék
 • iramszarvas: Jó volt, de azóta változott az útvonal, a maraton négy kör. Ez még akkor sem vonz olyan nagyon, ha... (2017.02.14. 10:45) Kiss Péter Emléktúrán
 • csz_329: @rrroka: OK, jogos, valahol érthető hogy a megyek a többiek után effekt működik, én is így szoktam... (2016.12.30. 09:57) Trails sorozatterhelés

Utolsó kommentek

 • Kilfish: "egy helyben tébláboló, ki nem kerülhető sötét parasztok" :D (2018.10.29. 14:49) I. Panoráma Trail
 • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.06.25. 08:34) Lebegés - I. LibegőTrail
 • pannonfunk: @Vitja: Nem, telkeztem helyette :) (2018.05.12. 22:09) Kék a szeme, ultrakék
 • Vitja: @pannonfunk: Szia István, sokat gondolok mostanában rátok és az UB váltónkra is. Te indulsz ma? (2018.05.12. 05:47) Kék a szeme, ultrakék
 • Vitja: @pannonfunk: utunkultraba.blog.hu/2015/02/25/a_mesterem (2018.05.12. 05:46) Kék a szeme, ultrakék
 • Utolsó 20

Naptár

május 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nyelv és sport

Felkelőnap Újháza

2018.10.01. 11:07 Vitja

logo.jpg

Május elején utcabálról  félmaratonról jött a hír a szomszéd ÚjHÁZ mögül; Attila invitálta a gödi futókat, hogy legyünk részesei egy vadonatúj, különleges versenynek, ami a Balaton közepén egy fergeteges napfelkelte megtekintéssel kezdődik. Bár a nyári hőségre is figyelemmel augusztusban inkább testem hidratálására (lsd. fröccs) szoktam ügyelni, azonban ilyen ajánlatnak képtelenség ellenállni.

A postai úton előre megküldött  rajtszámmal és a nagyon tetszetős versenypólóval is felszerelkezve, szombat délután Sücivel és Matyival indultunk útnak, majd Katával kiegészülve érkeztünk meg Révfülöpre. Süci bennfentesként vezetett a Rév Büfébe, ahol a pótoltuk a kalóriát és sporttársainkra várva hosszú lépéssel melegítettünk. Miután a megérkező futótársakkal az összes izomcsoport átmozgatásra került Szepezdre mentünk, ahol Süciék családi nyaralójába, gyerekkori edzőtársam hűlt helyét találva tértünk nyugovóra abban a tudatban, hogy még a Napot is megelőzve kell felkelnünk másnap. 

ship.jpg

A révfülöpi kikötőből pontban 5:30-kor futott ki velünk az a szép Füred katamarán, ahonnan 5:52-kor DJ Lauer által felszolgált kiváló chillout kíséretében a Nap első sugarainak térhódítását csodáltuk meg szájtátva.  

rising.jpg
Badacsonyba érve Maráz Zsuzsi melegített be minket, igaz az imént felbukkanó Nap is már maxon nyomta a hősugarakat. A rajt előtt invitáltak a gödi pajtások egy közös futásra, ami az edzettségi állapotomnak pont meg is felelt volna, ám a rajtban nem leltem nyomát a többieknek, így a szintén gödi, korábban miskolci illetőségű Petivel és Csabival tettük meg az első km-eket.

hppybyz.jpg

Nagyon laza örömfutást terveztem, kb. 5:30-6:00/km-es tempóban. Az útvonal kitűzése egészen zseniálisra sikeredett:
 "A pályát úgy terveztük meg, hogy azokon a pontokon haladjon végig, amik az északi part legjellegzetesebb tájait, mikroklímáját és természeti, földtani adottságait mutatják be Nektek. Így Badacsonyból, a hajókikötőből elindulunk Badacsonytomajon és Badacsonyörsön keresztül Ábrahámhegy felé. Innen Balatonrendest érintve kerüljük Pálkövét, érintjük Révfülöpöt és egy kellemesen lankás, nagyon szép vonalú pályán elindulunk a vulkánok között a Káli-medencébe. Először Kővágóörs rendezett kis ófaluja következik, ezt elhagyva keringős, gyönyörű tájon, szőlők és gyümölcsfák mentén haladunk Kékkút felé, ahol közvetlen a forrásnál felállítunk egy frissítőpontotmely 100%-ban eredeti és kezeletlen, a föld mélyéből feltörő ásványvízzel szolgál. Ez lesz a végső szakasz, hiszen Kékkút kanyargós útjait elhagyva ráfordulunk egy réges-régi útra, mely keresztülhalad a Szentbékkála felé vezető mezőn, míg végül dél felől érkezik a településre. A verseny vége a falu központjában található Pegazus előtti központ."

run.jpg
Kiváló motoros felvezetők, köztük Szabó Győző színeművész segítettek az útvonal biztosításban. Nem szeretem ha egy művész nyíltan politikai álláspontját hangoztatja, ám Győzőből most a "légyszíves balra tarts" felszólítás inkább az erősödő autós forgalomra figyelemmel tört ki.

rnr.jpg
Kékkút előtt egy igazi rockker várt minket a P. Mobil  slágereivel. Nekem az Acélváros jutott, amiről nemcsak a boldog egyetemi évek jutottak eszembe, hanem Peti és Csabi is, hogy vajon merre is járhatnak éppen. Innen nemsokára egy mezőre tértünk, ahol a tanösvényen haladva még egy patakot is átugrottunk. Utólag derült ki, hogy Csabi ismét távolugróvá vált és háromszor is próbálkozott. 

run3.jpg

Miután ismét a műúton kanyarogtunk, máris Szentbékála következett. A faluba érve azzal biztattak, hogy mindjárt itt a célegyenes, igaz annak emelkedéséről nem esett szó, így az utolsó egy-két száz métert kénytelen voltam magas térdemeléssel megtenni.

finish.jpg

Az edzettségi állapotomra, a terepviszonyokra és a nagy melegre is figyelemmel most a 02:01:03 idővel sem voltam nagyon elégedetlen.

medal.jpg

A gyönyörű éremmel a nyakamba bőséges frissítésben volt részem amit a korai rajtra figyelemmel nyugodtan nevezhetünk tízórainak is. A szervezők kitettek magukért, sok mindennel kedveskedtek: ajándékpokróc (az is van), automatafényképezés (az is van), rajlistatabló (az is van).

tablo.jpg

A kiváló hangulatú after-partyból nehezen köszöntünk el és éltünk Ildi (Csabi felesége) felajánlásával, aki volt oly szíves, hogy visszavitt minket Révfülöpre, ahol ismét a Rév Büfébe betérve ebédeltünk.

after.jpg

 Levezetésként egy jó nagyot úszva a ránk rakódott izzadtságot Szepezden csobbanva mostuk le magunkról. Nagyon örülök hogy engedtem a csábításnak; örök élménnyel gazdagodtunk az I. Napfelkelte Félmaratonon.

A verseny hangulatát a következő kisfilm is megfelelően mutatja be:

 

 

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utunkultraba.blog.hu/api/trackback/id/tr9114273247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.