Utunk Ultrába

Négy elszánt futó nekivág, hogy 4*53 kilométerben fussa le az Ultrabalatont. 2012. június 30.

(y)

Friss topikok

  • gigabursch: Sose felejtem el! Az Újpest-öbölben készültünk az ifi OB-re, amikor az MTK-s öregfiúk betétdeltek ... (2020.02.15. 10:22) Tamás
  • Zsalapa: @Zsalapa: mármint Verigának gratulálok :D (2019.06.20. 13:53) A Jedi visszatér - Veri rögös útja az UTH-ig
  • Kilfish: "egy helyben tébláboló, ki nem kerülhető sötét parasztok" :D (2018.10.29. 14:49) I. Panoráma Trail
  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.06.25. 08:34) Lebegés - I. LibegőTrail
  • pannonfunk: @Vitja: Nem, telkeztem helyette :) (2018.05.12. 22:09) Kék a szeme, ultrakék

Utolsó kommentek

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Nyelv és sport

Tamás

2020.02.14. 22:09 Vitja

Kavarognak a gondolatok bennem, mit is lehet ilyenkor mondani, ha lehet egyáltalán. Szinte már mindenki megszólalt és magasztalnak, mint Szent Jupát földi helytartóját avagy Aranyembert. Sok helyen olvasható az is, hogy már 17 évesen magyar bajnokságot nyertél, egy évvel később pedig olimpiai érmet akasztottak a nyakadba, majd összesen 9 világbajnoki és 35 magyar bajnoki cím fémjelezte pályafutásodat.
 wt2.jpg

Mi mindezek mellett, elsősorban atyai tanítómesterünkre tekintünk Rád; igyekszem összefoglalni, hogy ez mit is jelent.

2 komment

Címkék: kenu megemlékezés Wichmann Tamás

Idei osztálykirándulás avagy Váci Jedik a VipavaTrailen

2019.12.29. 22:03 Vitja

Beszámolómat egy őszinte vallomással kezdem; az erőt, ami évek óta terepen tart, kizárólag a Jediknek köszönhetem. A közös futásaink tartanak még mindig lendületben. Mester remek szakmaiságán és ezáltal barátaim kirobbanó formáján túl, az a tudat, hogy a tavaszi terepfutó szezonom csúcspontját jelentő Jedi kiránduláson részt vehetek minden nyűgömet elűz és akkor is önkéntelenül a futócipőmbe pattint, mikor normáliséknál még a pihe-puha paplan alatt pihegnek, illetve a kandalló, avagy a központi fűtés melegét élvezik.
A Zugspitz, Lavaredo és a Velebit után idén új ösvények felé vitt utunk: a szlovén Júliai-Alpokban a Vipava völgye várt ránk. Sajna idén Kinga és Mester érthető, András, Anti és Lacika kevésbé érthető okokból nem tartottak velünk.

logo.jpg

Szólj hozzá!

A Jedi visszatér - Veri rögös útja az UTH-ig

2019.06.19. 23:06 Vitja

 

cimlap.jpg

Futóblogunk nagy pillanata következik; az egyik legjobb, számomra legkedvesebb hazai terepfutó barátunk osztja meg élményeit az UTH SzentlászlóTrail teljesítésével kapcsolatosan és egyben őszinte képet kapunk a célhoz vezető göröngyös útról. Jól látható, most sincs ingyen ebéd. Verigát a lelkes érdeklődőknek nem kell bemutatni,  érdemes jól figyelni, minden szava kincset ér!

2 komment

Fel-le sem tréfa

2019.05.13. 15:31 Vitja

 

rajtszam2.jpg

Egy réges-régi galaxisban, mikor ChevyOne még Lacika néven futott és kenunk sebesen siklott alattunk  a dunai hullámhegyek között...
Akkor még egyikünk sem gondolt arra, hogy jó 30 évvel később az örök-fiatalság elixírjét közösen keressük a Mátrában. Volt itt már Dupla Élményünk többször (2014-ben és 2017-ben), mikor 72,3 km alatt négyszer is megérintettük a Kékes csúcsát 3380 méter szintet pakolva zsákunkba, így nem gondolva semmi rosszra, bizakodva vártam hogy ismét ösztönözzük egymást, mint ahogy tűz a jeget, a kicsattanó harsány a visszafogott cinizmust, avagy ChevyOne a VW TDI-t.
"Párosan szép az élet! Két fős csapatverseny a Mátra gyönyörű ösvényein. Keress párt és tedd próbára magad a legkeményebb és legszebb útvonalunkon!" - biztatott ismét indulásra minket a terepfutas.hu kiírása május 5-én.
Compressport 2Up 2Down: 45 km és 2050 m szint max. 8,5 óra alatt. Ez lett a Dupla Élményből.

Szólj hozzá!

Kék Duna keringő - UltraKék Trail Budai

2019.04.28. 09:03 Vitja

Régi-régi vágyam, hogy az országos kéktúrán végig menjek, szerencsémre ebben rengeteg segítséget kapok az ökofutás.hu csapatától; évente két tájegységen a kék jelzésen átvezetve szerveznek versenyt nekünk. Tavaly a Börzsönyben és a Cserhátban, míg idén tavasszal a Visegrádi-, Pilis és Budai-hegységben, majd szeptember elején a Mátrában várnak minket. 

szint.png

Szólj hozzá!

Ismét a Vértes Terepmaratonon - Just like Gretzky

2019.04.06. 16:48 Vitja

 

vip.jpg

Szeretek felfedezni új helyeket, olyan ösvényeken futni, ahol korábban még nem volt alkalmam. A versenyválasztás során ez nagyon fontos tényező. Januárban így jutottam el a Téli Börzsönyre is. Ahhoz, hogy visszatérjek egy korábban teljesített pályára, annak mindig nyomós oka van. Mester hívószavának sosem tudtam ellenállni. Különösen, ha ez olyan megtisztelő felkéréssel jár, hogy legyek én a Váci Jedik VIP indulója a Vértes Terepmaratonon.

Szólj hozzá!

I. Panoráma Trail

2018.10.27. 17:19 Vitja

 

poster.jpg

"Panoráma Trail –  egy terep maraton (45 km, 1500+ szintkülönbség) , ami összeköt három csodás várat a meseszép zempléni erdőkben. Sokan valószínűleg még sosem jártatok erre, de nekünk itt vannak a családi gyökereink, sok időt töltünk itt, kirándulásaink gyakori célpontja a Panoráma Trail három meghatározó állomása, a Boldogkő Vár, a Regéci Vár és a Füzéri Vár. Pár éve, amikor elkezdődtek a várak rekonstrukciós munkái, mi is elkezdtünk erről a versenyről álmodni, majd kidolgoztuk a koncepcióját is, ami most megvalósításra kerül.
A várak gyönyörűek lettek, lenyűgöző a látvány. Az erdő is az, pláné őszi színekben. Így minden adott egy különleges futóverseny szervezésére. Invitálunk tehát Titeket egy terep maratonra, amit egyéni vagy három fős váltóban tudtok teljesíteni. A Boldogkő Vár kapujából elindulunk, majd a Regéci Váron át a Füzéri Várba futunk célba." 

1 komment

Wachau Marathon

2018.10.22. 18:56 Vitja

logo.jpg

Juhász Bazsi barátommal 2012. óta a kapcsolattartás rendhagyó módját gyakoroljuk; minden évben közösen részt veszünk egy maratoni futóversenyen. Idén január végén esett választásunk a szívemhez oly közel álló Duna mentén található Wachaura. 
A helyválasztás során nagy súllyal esett  latba a Duna. Ezer szállal kötődök Európa 2. legnagyobb folyamához, ennek is köszönhető, hogy Bécs, Ulm, Linz és Pozsony után ismét Duna menti településen találtuk magunkat. Ezúttal azonban nem csak egy település területét érintette a pálya, hanem Emmersdorfból rajtolva végig a Duna mentén haladva Kremsben várt a célkapu.

Szólj hozzá!

UltraKék Cserhát - Váltóban a Váci Jedik között

2018.10.07. 19:51 Vitja

logo_ukt.pngJúnius végén, hirtelen ötlettől vezérelve Verigával és Fecóval neveztünk az UltraKék Cserhát váltók versenyére. A ZugspitzTrailt követő nyári pihenés alatt inspiráló célként lebegett a szemem előtt, hogy a Váci Jedik között megálljam a helyem.

Szólj hozzá!

Felkelőnap Újháza

2018.10.01. 11:07 Vitja

logo.jpg

Május elején utcabálról  félmaratonról jött a hír a szomszéd ÚjHÁZ mögül; Attila invitálta a gödi futókat, hogy legyünk részesei egy vadonatúj, különleges versenynek, ami a Balaton közepén egy fergeteges napfelkelte megtekintéssel kezdődik. Bár a nyári hőségre is figyelemmel augusztusban inkább testem hidratálására (lsd. fröccs) szoktam ügyelni, azonban ilyen ajánlatnak képtelenség ellenállni.

Szólj hozzá!

Jenő FM

2018.09.17. 22:09 Vitja

A cím ne tévesszen meg senkit, nem egy új, frekvenciát frissen elnyert rádióadóról van szó. A futóberkekben az FM jelentése félmaraton, mint köztudott. De mitől Jenő? Rögtön választ kapunk erre a kérdésre is.

medalion.jpg

Szólj hozzá!

Zugspiccesen

2018.08.20. 14:18 Vitja

route1.png

Év elején gondoltam egy nagyot és beneveztem a Zugspitz Ultratrail-re. Kihívás, őrültség? Tán mind a kettő. Úgy éreztem, hogy kell egy igazi ösztönzés, amely évközben is mozgásban tart. Döntésem meghozatalában komoly szerepet kapott korábban szerzett helyismeretem, pont 5 éve itt kóstoltam bele az alpesi terepfutásba a BaseTrailen, majd rá egy évre sikerült a SuperTrailen is végig mennem.

 

szint.jpg

Szólj hozzá!

Kinizsi 100

2018.06.08. 01:26 Vitja

logo_1.jpg

Régi vágyam volt, hogy a Kinizsi 100 teljesítménytúrán elinduljak. Sokáig az UltraBalaton és egyéb prioritások nem tették lehetővé, hogy nevezzek a túrára, azonban az év elején elhatároztam, hogy az idei év egyik fontos eseménye lesz ez a szép Út.  Bár úgy tűnhet, hogy az UTH-t  követően meg sem kottyanhat ez a táv, azért volt bennem félsz; kellő tisztelettel és alázattal vártam május utolsó hétvégéjét.

Szólj hozzá!

Kék a szeme, ultrakék

2018.05.11. 16:46 Vitja

logo_ukt.png

Évekkel ezelőtt az augusztusi rekkenő hőségében a Váci Jedik II. csapatát gyengítve Kékestől egészen Vácig váltottuk egymást az országos kék jelzésen és nagy örömünkre végül átengedett a Hegy.

Sajnos ezt követően ezen a versenyen többé már nem futhattunk, így örömmel neveztem az április végi UltraKék Trail börzsönyi versenyére. "Az UltraKék Trail során a rajthoz állók az Országos Kéktúra útvonalát futják végig, az ország különböző pontjain."
Blogunk olvasói jól tudják, hogy a Börzsöny a gyengém. Minden szempontból: lenyűgöző szépsége bármely évszakban elgyengít, ugyanakkor, ha nem adod meg a tiszteletet, amit érdemel, hamar ráébredsz mily kicsiny és törékeny teremtmények vagyunk, bármennyit is edzettél előtte.

6 komment

Lebegés - I. LibegőTrail

2018.04.30. 08:39 Vitja

img_3786.JPGA Váci Jedikkel szinte minden évben futunk egy jót az Alacsony-Tátrába, felkészítve lábainkat a komolyabb terepversenyekre. Tavaly  a Chopok csúcsát Trangoskárról indulva a sífelvonó alatti ösvényt megmászva hódítottuk meg. Az időjárás nem fogadott kegyeibe; néhány száz métert megtéve hatalmas ködbe értünk és ahhoz képest, hogy május végét írtuk a csúcsközeli régióban még komoly hó fogadott. És hogy ne legyen elég a jhóból hatalmas széllökések is nehezítették a haladást. Nem volt tehát véletlen Csabi kifakadása: "ezért utaztunk ennyit, miért nem jó nekünk a mi Libegőnk?"  Egy évet sem kellet várni, hogy erre a kérdésre megkapjuk a választ.

1 komment

Nekem a Balaton a Riviéra

2018.04.13. 21:12 Vitja

  logo.jpg

Március közepén ismét a Balaton Szupermaraton rajtjában találom magam, immár 3. alkalommal. Természetesen imádom a Balatont, de azért ez sem lehet magyarázat arra, hogy ennek örömére minden évben 4 nap alatt körbe fussam a magyar tengert. 
"4 nap futás, barátság, buli, csoda" szlogennel hirdetik a versenyt, és valóban nehéz vitatkozni bármelyik állítással. Én még is elsősorban egy intenzív edzőtáborként tekintek erre a megmérettetésre, hiszen négy nap alatt annyit futunk, mint máskor egy hónap alatt se.  Ez a sorozatterhelés egy olyan dózist ad mind az izomzatnak, mind a keringésnek, ami megfelelő alapot ad a nyári célverseny teljesítéséhez. 

Szólj hozzá!

Tél volt, nem tavasz - Bükki Hard 2018

2018.03.05. 02:39 Vitja

plakat_1.jpg

Elvileg az év harmadik hónapja elhozza az enyhülést, a tavaszt, ám március 3-án a Bükki Hard teljesítése közben nem így éreztem. Persze tudtuk, hogy méteres hó leküzdése vár ránk. Imaro lelkes csapata meghajolva az extrém körülmények előtt, az eredendően a 67 km-es távból a Tar-követ érintő közel 10 km-es hurkot törölte. Mint utólag megtudtuk nem az indulók kedve végett történt ez így, a versenyszervezők sem tudták nagyon megközelíteni a síháznál lévő ellenőrzőpontot.

"A Bükkben rendkívüli időjárás uralkodik. A körülmények a hét folyamán inkább romlanak, mintsem javulnának. Megvizsgáltunk sok lehetőséget és a következőkre jutottunk: a két hosszabb távot (Hard, Classic) lecsökkentjük kb. 10–10 kilométerrel. Az Őserdő ellenőrző ponttól a FunRun útvonalán Tamás-kútig kell rövidíteni, onnan fel a Megyehatár műútjáig és Pazsag felé lehet folytatni a normál útvonalakat. A síházi frissítőpont Pazsagra költözik, az Egererdő Zrt. új túristaházába. Nagyon nehéz lesz így is a teljesítés, zord, téli időjárás uralkodik a Bükkben." 

Szólj hozzá!

Téli Margita

2018.02.11. 10:10 Vitja

no1.jpg

A Gödöllői-dombságban alig 40 km, 672 méter szint; kifejezetten gyors pályának tűnik. 4 évvel ezelőtt már jártam itt a Váci Jedikkel és nem éppen kellemes emlékek jutnak eszembe e verseny hallatán. 5:29-es teljesítésemmel nagyon megvárattam akkor a többieket. Régóta esedékes a rossz emlékek törlése, de mivel szinte mindig a Kiss Péterrel esett egybe ez a terepmaraton, erre csak most kerülhetett sor. 

Szólj hozzá!

Run in Art

2018.02.02. 16:59 Vitja

firenze-1.jpg Sokan úgy gondolják, hogy ha valaki komolyan veszi a futást, az jobban teszi, ha nem variál a terep és az aszfalt között. Bár én is igyekszem lelkiismeretesen tenni dolgomat, ha már nem kevés időt áldozok rá, mégis úgy vélem, hogy számomra ez a változatosság a követendő, hiszen hét közben nagyon ritkán van lehetőségem a hegyekben edzeni.
A Piros85-tel záruló őszi terepfutó szezonnal párhuzamosan aszfalton is igyekeztem helytállni, aminek betetőzéseként Firenze reneszánsz csodái vártak rám november végén. Az út a Suhanj!6-ot, a Budapest Félmaratont, a 4Kompfutást és Koló Emlékfutást érintve vezetett Toszkánába. 

 

Szólj hozzá!

Piros 85 másodszor

2017.11.01. 20:22 Vitja

 logo.pngSzeptember és október edzésekben és kilométerekben is gazdagra sikeredett, így bizakodással vártam a nagy versenyt. A verseny előtti napokban sokan kérdezték, hogy milyen eredménnyel lennék elégedett. Igaz, hogy 2014-ben a túrázók között indulva már teljesítettem ezt a távot 11:48 alatt, de akkor nagyon korán 6:30-kor tudtam elindulni és végig ideális körülmények között haladhattam. Úgy voltam vele, hogy talán 11 óra körüli teljesítés lehet reális, azonban nem akartam terhet rakni magamra, így nem foglalkoztam nagyon ezzel a kérdéssel.

 

Szólj hozzá!

Tanú - hegyek

2017.10.23. 21:58 Vitja

A címet olvasva kapásból a Balaton-felvidéki tanúhegyek juthat eszünkbe, aminek nyomában járva egy gyönyörű jubileumi teljesítménytúrát, pont 5 éve volt szerencsénk közösen teljesíteni Iramszarvassal. Ezúttal azonban teljesen másról lesz szó. Hogy miről is? Ne menjetek sehova, ugyanis rögtön minden kiderül.

Szólj hozzá!

Óvatos duhaj - így jártam a Schneeberg Trail-en

2017.09.26. 06:29 Vitja

tajkep.jpg

A nyári meleg tovaszállt, kezdem ismét élvezni a futást és szerencsére az impozáns célokban ősszel sem szenvedünk hiányt. A megálmodott célkapuhoz vezető út fontosságára sokszor hívták fel a figyelmet. Szeptember végén Utam egyik szép mérföldkövéhez érve a Schneeberg Trailen találtam magam.

Szólj hozzá!

Olvasópróba: Kazinczy 50 Szalánc

2017.07.30. 13:53 Vitja

kazinczy.jpg

 A Szalánc 50 teljesítménytúrát a Kazinczy 200 III. szakaszaként teljesítik a megfelelően felkészült sporttársak. Természetesen önállóan is teljesíthető ez a szakasz, ahogy tették ezt július első napján, a terepfutó-bajnokság résztvevői is.
"A regmeci Kazinczy család szülötte, Kazinczy Ferenc 258 éve, 1759-ben született. A Bányácska nevű kis falujának ő adta a Széphalom nevet. Itt van sírhelye, és itt épült fel a világ első nyelvi múzeuma, A Magyar Nyelv Múzeuma."
(Akik a lexikonok száraz adatait meghaladóan is kíváncsiak a túra névadójának életére és munkásságára, az mindenképpen olvassa el Péterfy Gergely Kitömött barbár című művét. )

Szólj hozzá!

UTH-nak indult

2017.06.21. 00:31 Vitja

logo_uth-1.png

Egy novemberi délután hoztam meg döntésem, hogy a 2015-ös teljesítést követően, idén ismét próbára teszem magam az UTH-n, tudva, hogy június elején már kicsi a valószínűsége a sár uralmának. Szép, hosszú, küzdelmes utat jártam be, míg elérkezett június 4. napja. 

Szólj hozzá!

Sportszelet vagy amit akartok - 1. Primavera Trail

2017.05.27. 12:25 Vitja

sportszelet.jpg

 Az MSTSZ rövid távú terepfutó bajnokság II. fordulója Vársonkolyosra vezetett, ahol pont két héttel a Bükki Hardot követően, a most debütáló  Primavera Trail nyújtott lehetőséget az ismételt megmérettetésnek. Az indulókra ezúttal a 45,3 km-es pályán 2500 méter szint leküzdése és sajna mocskos, esős idő elviselése várt.

plakat.jpg

Szólj hozzá!