Utunk Ultrába

Négy elszánt futó nekivág, hogy 4*53 kilométerben fussa le az Ultrabalatont. 2012. június 30.

Friss topikok

  • iramszarvas: A heti 60–70 km szerintem teljesen jó. Mint fejtegetem, függő szerintem sosem voltam, max. tényl... (2020.11.11. 19:37) Kis magyar addiktológia
  • iramszarvas: "Nem is értem, hogyan juthat eszébe egy filozófiai doktornak az a képtelenség, hogy ezen a napon m... (2020.11.02. 06:29) Koló forever
  • gigabursch: Sose felejtem el! Az Újpest-öbölben készültünk az ifi OB-re, amikor az MTK-s öregfiúk betétdeltek ... (2020.02.15. 10:22) Tamás
  • Zsalapa: @Zsalapa: mármint Verigának gratulálok :D (2019.06.20. 13:53) A Jedi visszatér - Veri rögös útja az UTH-ig

Utolsó kommentek

  • iramszarvas: A heti 60–70 km szerintem teljesen jó. Mint fejtegetem, függő szerintem sosem voltam, max. tényl... (2020.11.11. 19:37) Kis magyar addiktológia
  • rrroka: @iramszarvas: én még maratont sem futottam, max 30 km, heti 60-70, ha van társaság. vagy leszoktun... (2020.11.10. 18:39) Kis magyar addiktológia
  • iramszarvas: "Nem is értem, hogyan juthat eszébe egy filozófiai doktornak az a képtelenség, hogy ezen a napon m... (2020.11.02. 06:29) Koló forever
  • iramszarvas: @rrroka: Köszi a kérdést. Legutóbb Spar Bp Maraton óvatos, pulzuskontrollos futással, a végén kil... (2020.10.30. 20:55) Kis magyar addiktológia
  • rrroka: Hogy állsz most? (2020.10.02. 21:03) Kis magyar addiktológia
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nyelv és sport

Nincs megjeleníthető elem

Felkelőnap Újháza

2018.10.01. 11:07 Vitja

logo.jpg

Május elején utcabálról  félmaratonról jött a hír a szomszéd ÚjHÁZ mögül; Attila invitálta a gödi futókat, hogy legyünk részesei egy vadonatúj, különleges versenynek, ami a Balaton közepén egy fergeteges napfelkelte megtekintéssel kezdődik. Bár a nyári hőségre is figyelemmel augusztusban inkább testem hidratálására (lsd. fröccs) szoktam ügyelni, azonban ilyen ajánlatnak képtelenség ellenállni.

A postai úton előre megküldött  rajtszámmal és a nagyon tetszetős versenypólóval is felszerelkezve, szombat délután Sücivel és Matyival indultunk útnak, majd Katával kiegészülve érkeztünk meg Révfülöpre. Süci bennfentesként vezetett a Rév Büfébe, ahol a pótoltuk a kalóriát és sporttársainkra várva hosszú lépéssel melegítettünk. Miután a megérkező futótársakkal az összes izomcsoport átmozgatásra került Szepezdre mentünk, ahol Süciék családi nyaralójába, gyerekkori edzőtársam hűlt helyét találva tértünk nyugovóra abban a tudatban, hogy még a Napot is megelőzve kell felkelnünk másnap. 

ship.jpg

A révfülöpi kikötőből pontban 5:30-kor futott ki velünk az a szép Füred katamarán, ahonnan 5:52-kor DJ Lauer által felszolgált kiváló chillout kíséretében a Nap első sugarainak térhódítását csodáltuk meg szájtátva.  

rising.jpg
Badacsonyba érve Maráz Zsuzsi melegített be minket, igaz az imént felbukkanó Nap is már maxon nyomta a hősugarakat. A rajt előtt invitáltak a gödi pajtások egy közös futásra, ami az edzettségi állapotomnak pont meg is felelt volna, ám a rajtban nem leltem nyomát a többieknek, így a szintén gödi, korábban miskolci illetőségű Petivel és Csabival tettük meg az első km-eket.

hppybyz.jpg

Nagyon laza örömfutást terveztem, kb. 5:30-6:00/km-es tempóban. Az útvonal kitűzése egészen zseniálisra sikeredett:
 "A pályát úgy terveztük meg, hogy azokon a pontokon haladjon végig, amik az északi part legjellegzetesebb tájait, mikroklímáját és természeti, földtani adottságait mutatják be Nektek. Így Badacsonyból, a hajókikötőből elindulunk Badacsonytomajon és Badacsonyörsön keresztül Ábrahámhegy felé. Innen Balatonrendest érintve kerüljük Pálkövét, érintjük Révfülöpöt és egy kellemesen lankás, nagyon szép vonalú pályán elindulunk a vulkánok között a Káli-medencébe. Először Kővágóörs rendezett kis ófaluja következik, ezt elhagyva keringős, gyönyörű tájon, szőlők és gyümölcsfák mentén haladunk Kékkút felé, ahol közvetlen a forrásnál felállítunk egy frissítőpontotmely 100%-ban eredeti és kezeletlen, a föld mélyéből feltörő ásványvízzel szolgál. Ez lesz a végső szakasz, hiszen Kékkút kanyargós útjait elhagyva ráfordulunk egy réges-régi útra, mely keresztülhalad a Szentbékkála felé vezető mezőn, míg végül dél felől érkezik a településre. A verseny vége a falu központjában található Pegazus előtti központ."

run.jpg
Kiváló motoros felvezetők, köztük Szabó Győző színeművész segítettek az útvonal biztosításban. Nem szeretem ha egy művész nyíltan politikai álláspontját hangoztatja, ám Győzőből most a "légyszíves balra tarts" felszólítás inkább az erősödő autós forgalomra figyelemmel tört ki.

rnr.jpg
Kékkút előtt egy igazi rockker várt minket a P. Mobil  slágereivel. Nekem az Acélváros jutott, amiről nemcsak a boldog egyetemi évek jutottak eszembe, hanem Peti és Csabi is, hogy vajon merre is járhatnak éppen. Innen nemsokára egy mezőre tértünk, ahol a tanösvényen haladva még egy patakot is átugrottunk. Utólag derült ki, hogy Csabi ismét távolugróvá vált és háromszor is próbálkozott. 

run3.jpg

Miután ismét a műúton kanyarogtunk, máris Szentbékála következett. A faluba érve azzal biztattak, hogy mindjárt itt a célegyenes, igaz annak emelkedéséről nem esett szó, így az utolsó egy-két száz métert kénytelen voltam magas térdemeléssel megtenni.

finish.jpg

Az edzettségi állapotomra, a terepviszonyokra és a nagy melegre is figyelemmel most a 02:01:03 idővel sem voltam nagyon elégedetlen.

medal.jpg

A gyönyörű éremmel a nyakamba bőséges frissítésben volt részem amit a korai rajtra figyelemmel nyugodtan nevezhetünk tízórainak is. A szervezők kitettek magukért, sok mindennel kedveskedtek: ajándékpokróc (az is van), automatafényképezés (az is van), rajlistatabló (az is van).

tablo.jpg

A kiváló hangulatú after-partyból nehezen köszöntünk el és éltünk Ildi (Csabi felesége) felajánlásával, aki volt oly szíves, hogy visszavitt minket Révfülöpre, ahol ismét a Rév Büfébe betérve ebédeltünk.

after.jpg

 Levezetésként egy jó nagyot úszva a ránk rakódott izzadtságot Szepezden csobbanva mostuk le magunkról. Nagyon örülök hogy engedtem a csábításnak; örök élménnyel gazdagodtunk az I. Napfelkelte Félmaratonon.

A verseny hangulatát a következő kisfilm is megfelelően mutatja be:

 

 

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utunkultraba.blog.hu/api/trackback/id/tr2914273247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása